Verkiezing BOA van het jaar

Verkiezing BOA van het Jaar 2018 - Verkiezing voor en door BOA's

Tijdens de Dag van de BOA op maandag 26 november zetten we weer een BOA in ’t zonnetje.  Een BOA die geweldig werk levert, anderen inspireert boven zichzelf uit te stijgen en als ambassadeur voor het imago van BOA's kan optreden. Zo geven we BOA's een podium om aan het land te laten zien hoe onmisbaar ze zijn voor de veiligheid & leefbaarheid.


Verkiezing voor en door BOA’s uit alle domeinen
Het is een verkiezing voor en door BOA’s. Het maakt niet uit in welk domein hij of zij werkzaam is. De jury, bestaande uit BOA’s, of professionals nauw betrokken bij BOA’s, uit alle domeinen, neemt in haar oordeelsvorming de volgende criteria mee, de BOA van het Jaar:

  • Werkt omgevingsbewust en werkt samen met ketenpartners, burgers en bedrijven
  • Is breed inzetbaar en/of flexibel
  • Is ondernemend en toont initiatief
  • Komt zelfstandig tot een afgewogen oordeel

Opgeven en procedure
Kent u een BOA die het verdient om op 26 november 2018 in ’t zonnetje te worden gezet? Nomineer dan via de onderstaande button uw collega! Let op aanmelden kan tot 1 november 2018

                                       

 

Let op: de uiterste inschrijfdatum is 1 november i.p.v 1 oktober, zoals vermeld in het filmpje

Vanaf 1 november wordt op de website van de Dag van de BOA bekend gemaakt welke drie BOA’s genomineerd worden voor deze verkiezing. Op 26 november 2018 wordt tijdens de Dag van de BOA de winnaar bekend gemaakt.

Juryleden
Nico Hesselink, Toezichthouder Drank & Horecawet, Bouw & APV, Gemeente Dinkelland
Wim Beijer, Buitengewoon opsporingsambtenaar, Gemeente Brielle
Ronald Vorenhout, Boswachter en eigenaar Vorenhout Natuurhandhaving opleidingen
Tarik Sahbaz, Leerplichtambtenaar, Gemeente Haarlemmermeer
Hans Munk, Hoofd Security Back Office, Nederlandse Spoorwegen
Nicole Ruiterkamp, Sociaal Rechercheur
Gerrit-Jan Molenaar, Projectleider professionalisering samenwerking politie – gemeentelijke handhaving, Eenheid Noord-Holland, Politie

Wie waren de vorige winnaars van de Verkiezing BOA van het jaar:

Tijdens de 10e editie van de Dag van de BOA (2016) is de prijs voor de BOA van het Jaar uitgereikt aan Ja'iesj Imamdi.

Volgens de jury is Ja'iesj innovatief, oplettend, zelfstandig, weet van aanpakken en een echte teamplayer. Hij is een inspiratie voor zijn collega’s. ‘Ja’iesj doet meer dan hem verwacht en doet een stap meer; waarbij hij zichtbaar de samenwerking opzoekt met externe partners.’, aldus een van de jury-leden.  ‘Kijkt verder dan eigen bevoegdheden. Herkent ook andere strafbare feiten. Werkt goed samen met politie en maakt goede keuzes. Heeft durf en lef om nieuwe onbekende zaken op te pakken en krijgt hiervoor ook respect van  collega`s. Werkt goed zelfstandig maar is ook een team player.’, vult een ander jurylid aan. 

 

Tijdens de 8e editie van de Dag van de BOA (2015) is de prijs voor de BOA van het Jaar uitgereikt aan Wim Beijer. 

Volgens de jury is Wim rechtvaardig, collegiaal en communicatief. Hij is een inspiratie voor zijn collega’s.  "Een communicatieve topper, die kiest voor pre-mediation, met heel veel partijen samenwerkt en oog heeft voor allerlei zaken in zijn vakgebied", aldus een van de jury-leden.  "In je onderbroek de sloot inspringen om een schaap te redden: meer buiten je kaders werken bestaat volgens mij niet. Dienstverlening en gevaar voor eigen gezondheid", vult een ander jury lid aan.