Partners

Bent u ook geïnteresserd om partner te worden van de 12e Dag van de BOA? Neem dan contact op met:

Saskia van der Tol
Teamleider mediasales
e-mail: s.v.d.tol@sdu.nl 
telefoon: +31 (0)70 378 0732

     
   
 

 

Veelzijdig digitaal handhaven met CityControl

CityControl is dé oplossing voor digitale handhaving van het gemeentelijk beleid. Een draagbare handcomputer of smartphone ondersteunt BOA’s bij het handhaven in de openbare ruimte. Het CityControl Backoffice systeem is een krachtige managementtool en maakt de bijhorende administratie niet meer dan een kleinigheid. CityControl:

 • Is een compleet digitaal naslagwerk
 • Heeft een volledige integratie met vergunningensystemen, waaronder CityPermit van Sigmax
 • Is voorbereid op de toekomst en uit te breiden met thema’s passen bij actuele regelgeving van uw gemeente zoals informatie- en opdrachtgestuurd handhaven, fietshandhaving en de Drank- en Horecawet
     

 

NIVOO is een opleidingsinstituut dat zich al jarenlang met name richt op de vakgebieden Handhaving, Verkeer en Veiligheid. Binnen Handhaving ligt de focus met name op praktijkgerichte cursussen, gegeven door topdocenten. Daarbij zijn de Opleiding BOA Basisbekwaamheid en de Permanente Her- en Bijscholing van belang. Maar ook onderwerpen zoals Bestuursrechtelijk handhaven, Verkeersregelaar, Omgaan met Jeugd etc zijn actueel.

Ons lesmateriaal wordt in eigen beheer vervaardigd. We nemen materiaal mee zodat u een blik kunt werpen op onze manier van werken. Daarnaast is er ook actueel foldermateriaal aanwezig met daarop de startmomenten van onze opleidingen. We kunnen een vrijblijvend voorstel maken per persoon, maar ook voor een heel team.

     
 

Met het BOA Registratie Systeem (BRS) voorziet NatuurNetwerk sinds 2005 in een eenvoudig werkbaar informatiesysteem voor buitengewoon opsporingsambtenaren. Een systeem als bewerker voor de beëdigd boa voor de registratie van alle handhavingshandelingen, waarnemingen, waarschuwingen en maatregelen gekoppeld aan een geografisch informatie systeem. Het systeem biedt grote voordelen en levert toegevoegde waarde voor de beëdigd medewerker, de verantwoordelijk werkgever en Justitie waarbij de wettelijke taken en verantwoordelijkheden op juiste wijze zijn gescheiden en per rol en verantwoordelijkheid beschikbaar zijn. De boa legt zijn werkzaamheden vast, de werkgever beschikt over actuele management rapportages, Justitie beschikt over de bevindingen ter verdere strafrechtelijke beoordeling en afhandeling en de politie kan eenvoudig beschikken over de voor haar relevante gegevens vanuit de boa werkgevers.

     
 

Vakbond BOA ACP wil het vak van boa’s en hun arbeidsvoorwaarden voor werk en inkomen verbeteren. We doen dit resultaatgericht en met een persoonlijke benadering. Vakbond BOA ACP heeft als ambitie de betrouwbare en herkenbare partner voor boa’s te zijn. 

  
 

Voor grote toezichthoudende diensten biedt Groenendijk Bedrijfskleding de mogelijkheid om een geheel eigen kledinglijn te ontwerpen. Maar ook met de producten uit het standaard assortiment geniet u nog steeds van alle voordelen die bestellen Groenendijk u biedt.

Een logo of een bedrijfsnaam op uw BOA / Handhaving bedrijfskleding? Geen probleem: Wij zorgen altijd voor een buitengewoon goed resultaat.

     

 

De Handhavers is en reality-serie, uitgezonden op SBS6, waarin we handhavers en Boa’s volgen tijdens hun werk op straat, in het openbaar vervoer, de natuur en op het water. In de periode februari /maart van 2018 is het eerste seizoen uitgezonden. Momenteel is het tweede seizoen wekelijks te zien op de zondagen om half negen.

Ook een derde seizoen in 2019 zal er komen en dus zoeken wij diensten en Boa’s die het leuk lijkt om ook mee te werken aan ons programma. Wij verwelkomen u graag op onze stand om u te infomeren over hoe het nou is om een cameraploeg mee te krijgen en wat onze werkwijze is. Wist u dat elke dienst eerst alles mag bekijken en goedkeuren alvorens het wordt uitgezonden? Ook zijn er handhavers aanwezig graag hun ervaringen met u delen.

Afleveringen kijken kan via de onderstaande link:

https://www.sbs6.nl/programmas/de-handhavers/

Diensten die al meewerken zijn:

 • Gemeente Amsterdam
 • Gemeente Breda
 • Gemeente Heerlen
 • Gemeente Zaanstad
 • GVB Amsterdam
 • RET Rotterdam
 • Rijkswaterstaat
 • Staatsbosbeheer
 • ProRail

(De Handhavers wordt geproduceerd door Stepping Stone Producties i.s.m. Mika-Media)

     

 

Dutch Company Style B.V. is een specialist op gebied van uniformkleding, CE gekeurde kogel/steekwerende vesten en uniformschoenen. We zijn vooral gefocust op de wensen van de klant. Door samenwerking met een aantal grote producenten op dit gebied, zijn bijna alle wensen in te vullen. Ons assortiment bestaat uit alleen maar topkwaliteit producten waar iedereen zich prettig in voelt. We maken tevens gebruik van een professioneel pas-team op locatie. Hier is ook altijd iemand van het confectie atelier bij aanwezig voor het vermaken van de kleding indien nodig. De BOA kan bij ons terecht voor een complete uitrusting om comfortabel en beschermd te kunnen werken. Wij ontmoeten u graag op de dag van de BOA!

     

 
MMB-ALL, toonaangevend in handhaving van veiligheid en leefbaarheid
 
Op zoek naar expertise en ervaring voor de handhaving van veiligheid en leefbaarheid van uw gemeente? MB-ALL is dé partner van gemeenten en omgevingsdiensten bij het ontwikkelen en in stand houden van een veilige leefomgeving. Als expert in toezicht, juridische dienstverlening en beleidsontwikkeling zijn onze oplossingen nét even beter. Zo werken we samen met u aan tevredenheid en vertrouwen onder uw inwoners.
MB-ALL handhaaft sinds het begin van deze eeuw. Met meer dan 130 gemeenten en omgevingsdiensten als solide basis zijn wij uitgegroeid tot marktleider en kennisleider op het gebied van handhaving van veiligheid en leefbaarheid in Nederland.
     

 

NIEUW ANDERS BETER
Boa opleidingen in een nieuw jasje! 

Segment Opleidingen is al meer dan 20 jaar dé adviseur en opleider voor de overheid. De nadruk ligt bij onze boa-trainingen op het zorgen voor regie op het eigen veiligheidsgevoel, mentale weerbaarheid en duurzame veerkracht. Daarbij is de lokale context altijd het uitgangspunt. Meer informatie? Kijk op onze boAcademie https://segment.nl/academies/2/boacademie

     

 

Opleiden voor een veiliger Nederland, dát doet SPV. Onze jarenlange ervaring in politieopleidingen gebruiken we inmiddels ook in opleidingen voor de non-profitsector, overheid en het bedrijfsleven. Met een mix van praktijklessen, contactonderwijs en online leren stomen we onze studenten -waaronder steeds meer BOA’s- klaar voor een veilige toekomst. Naast de verplichte BOA-opleidingen bieden we een ruime keus aan specifiek gerichte opleidingen voor BOA’s, zoals ‘Alert(er) aan het werk’ over werken op drukke plaatsen, ‘Wijkgericht werken’ over positioneren en samenwerken in een wijk en Bewust omgaan met social media voor BOA’s.

We doen dat op locatie of in ons prachtige pand in de bossen bij Vaassen (Gld). En altijd met een warme, persoonlijke aanpak. Tijdens de Dag van de BOA vertellen we er graag meer over! En alvast een voorspelling: wie bij ons langskomt neemt daar zeker wat van mee….

     

 

iHandhaving is dé totaaloplossing voor het (mobiel-) digitaliseren van uw handhaving- en toezicht werkzaamheden
 
Uw processen, nieuwe regelgeving of beleid terugzien in uw software? Geen probleem!
iHandhaving kenmerkt zich door haar flexibiliteit en eenvoudige aanpassing. U kiest simpelweg per collega de juiste Apps die aansluiten bij zijn/haar taken en bevoegdheden.
 
Er zijn Apps voor Naheffing, Muldertaken, Meldingen, BSB, Milieuzone, Markt toezicht, Wees fietsen beheer, Checklisten en nog veel meer!
 
Door de aanwezigheid van koppelingen met uw backoffice en bestaande basisregistratie’s wordt handhaving op straat nu wel heel eenvoudig en foutloos.
 
De BOA kan meteen aan de slag; het systeem werkt zo gebruikersvriendelijk dat een opleiding zelfs niet nodig is. En dat allemaal tegen hele lage exploitatiekosten en een hele snelle implementatie
 
Wilt u iHandhaving proberen of uw bestaande systeem vervangen? Bezoek ons op de stand en wij gaan het regelen voor u.

     

 

Landelijk experise bureau jeugdboa

Jeugdboa.nl heeft aan de wieg gestaan van de geboorte van het fenomeen jeugdboa’s. Sindsdien is de jeugdboa een serieuze partner bij de aanpak van jeugdoverlast. Jeugdboa.nl is steeds bezig met de doorontwikkeling en de aanpassing op alle landelijke ontwikkelingen.  Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het adviesbureau dat de implementatie, training en selectie, levering van jeugdboa’s begeleidt en verzorgt. Jeugdboa.nl heeft de straatcontact-methodiek en de plusminmee ontwikkeld voor de praktische invulling. Onze jeugdboa coaches gaan met de cursisten het werkveld in om deze technieken over te dragen in de praktijk. Zo kan jeugdboa.nl ervaren jeugdboa’s en projectleiders ter beschikking stellen ten behoeve van pilots, starttrajecten en meerjarige inzet.  

     

 

Handhaving van smartphone tot scanauto

De moderne BOA heeft veel meer tools om zijn werkzaamheden uit te kunnen voeren. Met het Brickyard handhavingsplatform van Taxameter Centrale worden alle vormen van moderne handhaving gekoppeld, zoals de handheld (smartphone), de scanauto, camerahandhavingssystemen en natuurlijk de bon-administratie. Daarnaast biedt het platform koppelingen naar parkeerrechtendatabases, maar ontsluit het ook informatie uit bijvoorbeeld parkeerautomaten en parkeersensoren, waarmee Brickyard de basis legt voor informatie-gestuurde handhaving, kortom alles voor moderne handhaving binnen 1 platform.

     

 

Welkom bij Mo-Tech Industries BV

Al jaren uw specialist in uniformkleding voor met name Gemeenten, Politie en Defensie.

Wij leveren alles tussen schoen en helm en dus ook het BOA-UNIFORM

NIEUW: de Metz Moover Electrische step met E-Bike goedkeuring!

Breng een bezoek aan onze stand en laat u verrassen.

Mo-Tech is tevens producent en onderhoudspartner van vrijwel alle patrouillefietsen van Politie Nederland en Defensie. Bekijk onze fietsen op de stand.

     

 

Politiefiets.nl levert al sinds 2001 bedrijfsfietsen en/of bedrijfs- en uniform kleding aan o.a.:

Koninklijke Marechaussee, ANWB,
boswachters, beveiligingsbedrijven, ambulance diensten, ProRail en natuurlijk aan de afdelingen Toezicht en Handhaving
in diverse gemeentes.

Wij leveren, al vanaf 1 stuks, diverse merken BOA kleding in de maten 3 XS t/m 5 XL, bepaalde items zelfs tot 7XL!

“Bijna” alles van achterlicht tot voorrem, en van schoen tot helm kunnen wij u leveren, kijk eens op Politiefiets.nl

Ik zie u graag op 4 juni in Ede.

     

 

Pebetex heeft een compleet pakket kleding voor de operationele stijl. Een kledinglijn waarin uitstraling van gezag gecombineerd is met een hoog draagcomfort. Naast het kledingpakket operationele stijl, kunt u bij Pebetex uiteraard ook terecht voor stijlvolle kleding in de representatieve stijl. Het kledingpakket heeft een zeer ruime keuze aan aanverwante artikelen en toebehoren voor de BOA. Service staat hoog in het vaandel bij Pebetex, door middel van persoonlijke passessies bij U op locatie, worden Uw werknemers altijd van de juiste maten voorzien.

     

 

BySpy De ervaren specialist in mobiele handhaving

Het bedrijf is ontstaan uit het moederbedrijf De Kooi, opgericht in 1979. De ervaring hieruit ontstaan draagt de organisatie met zich.

Anno 2015 maker meer dan 50 organisaties, gemeenten, beveiligingsbedrijven ed. gebruik van BySpy

Hoge klanttevredenheid als bedrijfsstrategie. Mond op mond reclame is voor ons essentieel. Veelzijdig en flexibel handhaven met o.a. Mulderfeiten, Drank & Horeca, Waterfeiten, Fiscaal parkeren, BM feiten, Bel parkeren. Real-time beleidsgerichte backoffice, Grafieken, Statistieken, Kaarten, importeren, exporteren etc. Dit alles met maximale beveiliging.

     

 
 
De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Natuurtoezicht vindt zijn oorsprong in 1911. Onder de naam “Nederlansche Vereeniging van Jachtopzichters”.
 
In de loop der jaren is de vereniging mee verandert met de maatschappij.  Van een belangenvereniging voor jachtopzichters zijn we uitgegroeid naar een belangenvereniging voor natuurtoezichthouders.
  
De KNVvN  weet als geen ander, dat de  groene BOA een zeer belangrijke en onmisbare maatschappelijke taak heeft.
 
We zetten ons  in de voor de belangen van de groene boa en in het bijzonder voor haar leden. We zijn in gesprek met diverse betrokken partijen, zoals de overheid, justitie, politie en werkgevers. Over zaken als middelen, bevoegdheden, aanstellingen en opleidingen. Om deze te behouden, verbeteren en uit te breiden. 
 
We organiseren vak gerichte opleidingen. Deze bevatten naast de noodzakelijke  theorie, een extra stukje praktijkgerichte kennis.
 
Daarnaast bieden we onze leden vakinhoudelijke ondersteuning en zijn we een vraagbaak op het gebied van, onder andere,  groene wetgeving.
 
Voor meer informatie kunt u terecht op www.natuurtoezicht.nl of mailen met pr@natuurtoezicht.nl
     

 

Zepcam is een jong en innovatief Nederlands bedrijf dat on-the-move video systemen, zoals bijvoorbeeld bodycams, ontwikkelt voor professioneel gebruik. Onze producten worden gebruikt door o.a. BOA's, politie, brandweer, hulpverleners en industrie. Zepcam heeft een unieke en eigen technologie voor het live streamen van video, audio en GPS via Wi-Fi en 4G. Zepcam is in korte tijd marktleider in Nederland geworden en levert aan een sterk groeiend aantal klanten in inmiddels 40 landen.

     

 

Instituut Veiligheidsopleidingen Nederland (IVON) is hét adres voor opleidingen en trainingen op het gebied van veiligheid.

IVON is een instituut met brede kennis op het gebied van veiligheid. Zo verzorgt zij voor zowel publieke als private organisaties opleidingen en trainingen op operationeel én strategisch niveau.

Bij IVON wordt de theorie gekoppeld aan actuele praktijksituaties door docenten met veel praktijkervaring en op diverse locaties in Nederland. Daarnaast is het ook mogelijk om de door u gewenste training speciaal op maat te laten verzorgen.

IVON geeft verschillende opleidingen en trainingen, die toegespitst zijn op de volgende thema’s:

 • Toezicht & handhaving;
 • Evenementenveiligheid;
 • Verkeersveiligheid;
 • Veilig werken;Bedrijfshulpverlening.

Maak kennis met IVON, maak kennis met veiligheid.

     

  Handhavers en hulpverleners zoals bijvoorbeeld BOA’s en ambulancepersoneel komen steeds vaker in dreigende situaties terecht waarbij naast verbaal geweld fysiek geweld geen uitzondering meer is. Persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen in die situaties de veiligheid en het zelfvertrouwen van de hulpverlener vergroten. Met Dyneema® kunnen lichtgewicht beschermingsmiddelen gemaakt worden zoals bijvoorbeeld kogelwerende vesten en schilden en snijbestendige handschoenen en kleding. Veiligheidsvesten met Dyneema® hebben een laag gewicht, zijn flexibel en zijn daarom comfortabel en kunnen probleemloos de hele dag worden gedragen
     

 
De iCertified app is een educatieve en operationele app die jou als BOA professional 24/7 ondersteunt. De app zorgt dat jij in de praktijk binnen een handbereik wetgeving en processen kunt raadplegen voor de juiste (af)handeling. 
 
Studeer eenvoudig op het juiste moment wanneer het jou uitkomt, en daag als competitie je klasgenoten, collega’s en branchegenoten uit in vele Quizzen.
 
De app faciliteert eveneens de onderlinge communicatie en verbinding tussen de werkgever, opleiders en BOA’s in de operatie.
 
De app is toepasbaar voor:
 • Organisaties
 • Opleiders
 • Individuele BOA
     

 

Handhaven van evenementengeluid en vuurwerkoverlast 
Maximale efficiëntie met een minimum aan inspanning 

Evenementengeluid
De installatie van enkele geluidsmeters rondom een evenement is al voldoende voor betrouwbaar en real-time inzicht in geluidsniveaus. Op afstand direct online inzicht in de geproduceerde geluidsniveaus. Ook organisatoren en DJs zien continu hoeveel geluid zij produceren en of er nog ruimte is binnen de vergunde normen. Zo hebben ook zij een handige tool voor naleving van de afgegeven vergunning. 
Alle betrokkenen - gemeente, handhaving, organisatoren en eventueel zelfs bewoners - hebben toegang tot dezelfde informatie. Wat discussie voorkomt en samenwerking bevordert.
 
Efficiënte aanpak vuurwerkoverlast
Sinds enkele jaren wordt de handhaving van overlast van zwaar vuurwerk eenvoudiger met het vuurwerkdetectiesysteem. Het detecteert snel, effectief én met grote precisie de afsteek-locatie van vuurwerk. Binnen 10 seconden worden handhavers via de smartphone app geïnformeerd over het tijdstip en de exacte knal-locatie. Deze methode, met snelle opvolging, heeft zich inmiddels bewezen bij terugdringing van overlast van zwaar vuurwerk in een jaarlijks groeiend aantal gemeenten. 
 
Munisense ontwikkelt, produceert, levert en beheert innovatieve meet- en regeloplossingen voor het bedrijfsleven en overheden. Oplossingen die stakeholders direct online inzicht geven in geluid, waterkwaliteit, waterniveaus en luchtkwaliteit. Real time meten en direct inzicht. Op afstand, betrouwbaar en slimmer.

     

 

G4S Toezicht & Handhaving 

Heeft u als gemeente behoefte aan incidentele inzet van boa’s of toezichthouders? Of zoekt u een partner bij het verbeteren van de totale publieke veiligheid?

Als toezichthouder bij een festival, parkeerhandhaver of jeugd-boa ondersteunen onze mensen de vaste ambtenaren van gemeenten in hun taak. G4S levert naast toezichthouders ook boa’s voor handhaving in de openbare ruimte bijvoorbeeld bij overlast van jeugd, naleving van de drank- en horecawet en parkeren en verkeer. Hiermee geven we gemeenten een totaaloplossing, omdat wij snel deskundige en uiteraard goed opgeleide krachten leveren.

Steeds meer taken worden van de centrale overheid gedelegeerd naar gemeentelijk niveau. Wij zien dat de vraag naar flexibele handhavers (htv) en boa’s daarmee verder toeneemt. Dat is precies de totaaloplossing die G4S kan bieden, omdat wij beschikken over een landelijk opererend netwerk van vele handhavers en toezichthouders. 

Kijk voor meer informatie op www.g4s.nl/handhaving